F3K Morava

Je to už více jak rok, kdy se na podzim 2018 na Moravě vytvořila skupina F3Káčkařů. Otcové jsou Martin Bečvář a Jiří Vejmola. Jirkou jsem byl do skupiny pozván na jejich druhé setkání. Kluky jsem byl požádán jestli bych nepředal své zkušenosti. Pro mě tyto setkání byly ladění programu pro druhý ročník „Workshopu F3K“, který jsem organizoval v Přibyslavi v roce 2019. To byl můj prvotní úmysl. Postupně se ze setkání stalo příjemné pravidlo, kdy jsme se potkávali pravidelně 1x za 14 dní.

Co mne velmi překvapilo, tak ta obrovská chuť účastníků nasávat informace, ale i předávaní různých modelářských zkušeností mezi účastníky navzájem. Druhé příjemné překvapení bylo, kolik se nás scházelo. Bylo celkem obvyklé, že se nás sjelo 10 – 18 F3Káčkařů. A byla to velmi zajímavá skupina jak nováčků, tak starých matadorů. Po celou dobu jsme se drželi kréda, že rádi přivítáme kohokoliv. At‘ starého barda, nebo nováčka se zájmem naučit se lítat s F3K. Díky tomu se skupina postupně rozrostla na aktuálních 28 účastníků z celé Moravy a Slovenska.

V prvním roce fungování, to bylo předávání zkušeností se seřízením F3Kčka, nastavení letových režimů ve vysílačce, zdokonalování hodů a vysvětlení jednotlivých letových úloh. Všichni se velmi rychle zdokonalovali. Na jaro jsme se už více soustředili spíše na taktiku létání jednotlivých úloh. Přes soutěžní sezónu 2019 se většina účastnila soutěží ,při kterých své dovednosti dál pilovali. Potěšitelné je, že se klukům dařilo a vyhýbali se nováčkovským chybám. Na konci sezóny 2019 už jsem neměl co klukům předávat. Byli z nich hotoví a zkušení piloti.

Pro zimu 2019/2020 jsme se všichni dohodli na pořádání seriálu 6. soutěží F3K Morava. Celé jsme to pojali jako měřený trénink a přátelské setkání. Už minulou zimu jsme se potkávali na různých modelářských letištích, proto jsme i seriálové kola naplánovali pokaždé na jiné místo. Jsme stále otevření přivítat mezi sebe další zájemce o tuto krásnou modelářskou kategorii. Stačí, když si nás případný zájemce najde na FB stránkách, na kterých najde termíny dalších setkání.

You may also like

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *